De dansende grootmoeders Clarissa Pinkola Estés

ISBN:

Published:

142 pages


Description

De dansende grootmoeders  by  Clarissa Pinkola Estés

De dansende grootmoeders by Clarissa Pinkola Estés
| | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 142 pages | ISBN: | 3.73 Mb

De dansende grootmoeders uit de titel van dit sublieme boekje verwijzen naar een stokoude Hongaarse traditie. Als een dochter in het huwelijk treedt, probeert een groepje oude vrouwen de bruidegom uit te schakelen voordat hij de bruidssuite kanMoreDe dansende grootmoeders uit de titel van dit sublieme boekje verwijzen naar een stokoude Hongaarse traditie. Als een dochter in het huwelijk treedt, probeert een groepje oude vrouwen de bruidegom uit te schakelen voordat hij de bruidssuite kan bereiken.

Het wapen dat ze daarbij hanteren is de dans. De oudjes beginnen met het uitdagen van de bruidegom tijdens de huwelijksreceptie, een groot en soms dagenlang durend feest dat losbarst na de kerkelijke inzegening. Op de tonen van een orkest vragen de dansende grootmoeders de jonge mannen ten dans, de bruidegom voorop. De kerels wordt geen rust gegund, na iedere wervelende dans staat de volgende oma alweer klaar.

Pas als de afgebeulde bruidegom deze test glansrijk doorstaat is de echtverbintenis bezegeld.Clarissa Pinkola Estés, befaamd Jungiaans psychoanalytica en auteur van de wereldwijde bestseller De ontembare vrouw, heeft een klein monument opgericht voor de grand-mère, de wijze oude vrouw, maar ook de curandera, de genezeres. Als geen ander weet Pinkola Estés met haar bloemrijke taal een sprookjes­achtige sfeer op te roepen, waarin de rol van de vrouw als levenscheppende kracht centraal staat.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "De dansende grootmoeders":


artsyfran.com

©2011-2015 | DMCA | Contact us